Jak správně ochutit špenát

Je libo špenát s vejci a bramborovým knedlíkem nebo špenát s výpečky z vepřového masa s bramborem? Ať už se rozhodnete pro jakoukoli kombinaci skvělého špenátu, důležité je umět tento pokrm správně dochutit. Klasicky připravený špenát můžete připravit z mražené kostky nebo z čerstvých špenátových listů. Podávat jej můžete s klasickým nebo bramborovým knedlíkem, s brambory, chlebem nebo třeba těstovinami a sýrem. Níže uvádíme několik způsobů, jak správně ochutit špenát.

Klasický špenát

Pro klasický recept ke knedlíku nebo bramboru si připravte kostku mraženého špenátu, jednu cibuli, tři stroužky česneku, sůl a čtyři vejce. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibulku, přidejte rozmrzlý špenát, utřené stroužky česneku, sůl a čtyři vejce. Pořádně mícháme. Sůl přidejte podle potřeby – univerzální množství soli neexistuje, každý to má rád jinak slané. Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte mléko.

Klasický špenát – ale z čerstvých listů

Příprava je obdobná, jen čerstvé listy musíme zbavit stopek, nakrájet na nudličky. Přidáme ho ve stejné fázi jako mražený špenát, je ale nutné ho ještě 5-8 minut podusit.

Jak ochutit špenát?

Jakými ingrediencemi můžete ochutit špenát?

* Česnek. Jedná se o klasickou ingredienci, kterou najdete v každém receptu.

* Balkánský sýr. Pokud chcete špenát podávat s těstovinami, můžete do směsi přidat kuřecí nebo uzené maso a nastrouhaný balkánský sýr.

* Sušená rajčata. Jsou další skvělou ingrediencí, která dokáže váš špenát trochu pozměnit.

* Pečená cherry rajčátka. Ke špenátu můžete přidat i pečená cherry rajčata. A to i k tomu klasickému ke knedlíku.

* Kozí sýr. Na připravený špenát můžete nadrobit kozí sýr. Nejenže tato kombinace vypadá skvěle, také úžasně chutná!

* Vývar. Špenát můžete podusit na trošce vývaru. I taková maličkost může ovlivnit výslednou chuť.

Může se hodit:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *